Torty ślubne – trendy na rok 2016

autor: Agnieszka Kudela
Każdy sezon ślubny, oprócz trendów w dziedzinie ślubnych ubiorów, proponuje także określone rodzaj tortów ślubnych. Także na rok 2016 zostały zaproponowane niektóre rodzaje tych ślubnych słodkości. Każdy z nich ma swój niepowtarzalny urok tak, aby wszyscy planujący swój ślub mogli dostosować także tort ślubny do tematu i klimatu swojego wesela.
Jakie to torty? Niekwestionowanym hitem weselnego stołu są ‚naked cakes’ czyli torty pozbawione grubej warstwy pasty cukrowej, eksponujące to, co najcenniejsze – czyli biszkopt. Kolejną z propozycji jest tort „red velvet”, chętnie wybierany nie tylko z okazji ślubów, ze względu na soczysty kontrast bieli i czerwieni. Jako że w dużej mierze gośćmi weselnymi są osoby dorosłe, dlatego – właśnie wśród nich – dużą popularnością cieszą się torty alkoholizowane. Dobór alkoholi należy pozostawić pieczy cukierników, którzy z pewnością będą starali się dogodzić nawet najwybredniejszym gustom.
Photo credit 3 i 4
Oczywiście, torty z kremem nie odeszły całkowicie do lamusa. Chętnie są zamawiane zwłaszcza na wesela w czasie chłodniejszych sezonów: jesieni i zimy.
Zaś w sezonie wiosennym i letnim cieszą oczy i podniebienie te wszystkie torty, które oferują bogactwo owoców. Ich świeżość i aromat docenia się szczególnie w lecie. Tort z dodatkiem truskawek, jagód, borówek amerykańskich, pomarańczy, mandarynek…ale także orzeźwiającej papai oraz kokosu ma szansę stać się przedmiotem zachwytów tak Młodych, jak i ich gości.
Co wybralibyście z tego bogactwa smaków?
-
Rojal
Recommended Posts

Wernisaż Ślubny – alternatywne targi na Lubelszczyźnie 18 listopada 2018
Listopad 09, 2018

Miłość jest słodka czyli candy bar
Czerwiec 19, 2017

Wesele z kostką Rubika
Luty 01, 2017