Weselne sushi

Photo credit 1

Sushi cieszy się coraz większą popularnością, także w Polsce. Ta japońska potrawa z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym z dodatkiem najczęściej owoców morza, kawałków ryb, czy warzyw – cieszy nie tylko podniebienie, ale i wzrok. Nic więc dziwnego, że te niewielkie kawałki jedzenia w sam raz „na jeden kęs” towarzyszą coraz częściej różnego rodzaju spotkaniom towarzyskim i biznesowym. Dlaczego nie miałyby towarzyszyć także…weselom?
Umiejętnie skomponowane, bajecznie kolorowe kawałki sushi w specjalnie zaaranżowanym kąciku – barze sushi – z pewnością staną się niespodzianką i gastronomiczną atrakcją dla wielu smakoszy. W przerwie między kolejnymi tańcami uzupełnią będą doskonałym energetycznym posiłkiem, przy okazji radując oczy. A można z nich wyczarować nie tylko naprawdę niezwykłe kulinarne obrazy, ale nawet…tort. Kto chciałby spróbować?

Sushi na weselu
Photo credit 2 i 3

Sushi na weselu
Photo credit 4 i 5

 

Sushi na weselu
Photo credit 6 i 7