Kolorowy i pyszny słodki stół

Kolorowy i pyszny słodki stół

Deser na weselu może pojawić się w rożnych formach – tradycyjny tort uroczyście podawany przez Parę Młodą jest najważniejszym „słodkim momentem”, ale równie ważne są słodkie przekąski podane po obiedzie lub do samodzielnego wyboru na osobnym „słodkim szwedzkim stole”. Babeczki, galaretki, lody, owocowe szaszłyki, sorbety, „owocowa pizza”, ciasteczka, karmelki, panna cotta, rożki z owocami i inne łakocie – to ulubione i oczekiwane nie tylko przez dzieci „dania” podczas świętowania w gronie rodziny i przyjaciół.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Źródło zdjęć: indulgy.com, flickr.com, stylemepretty.com, etsy.com

 

Share

  • Świetny pomysł! Uważam, że to dużo lepsze i zdrowsze rozwiązanie, niż kaloryczne ciacha i czekolady. Owoce lubią niemal wszyscy! 🙂

  • Ależ pięknie wyglądają te owoce, mniam!

  • bardzo fajne jedzenie 😀

  • Dla takiego łasucha jak ja to ciężka sprawa wykonać takie przystrojone talerze jedzeniem bo przeważnie wszystko zjadam od razu ale jak ktoś przyjdzie to miło coś takiego wystawić na stół i zachwycać się razem z gośćmi 😉

  • Bardzo zdrowy pomysł 🙂

Od kiedy tylko pamiętam miłość i śluby są moją pasją, którą dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić. Na co dzień mam to szczęście, że moje hobby jest także moją pracą (a może na odwrót?), prowadzę bowiem Wytwórnię Ślubów i PobieramySię.